Mădălina Rotaru

Mădălina Rotaru s-a născut pe 30 martie 1979, la Roman, județul Neamț. A studiat Științe Politice la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, dar singura politică pe care o agreează și la care a și aderat este cea a jocului cu desenele, rimele și poveștile pentru copii. De profesie este jurnalist (din 2006), iar din octombrie 2017 coordonator al Clubului de Lectură pentru copii, Fun Club Bacău.

A debutat cu poezie în 1996, în revista Ateneu, iar în volum, în 2011, cu  versuri pentru copii La un pahar de rouă, editura Grafit Bacău. În iunie 2017, a lansat la editura Casa de Pariuri Literare (București), volumul de „poezii pentru suflete de copii”, În grădina de la moară. Tot la Casa de Pariuri Literare, reunite în colecția Cărțile Mădălinei, au apărut, în 2018, ediția a doua, revizuită și adăugită a volumului La un pahar de rouă și încercările din zona dramaturgiei, piesa Verde ca Pepenele și cele șapte mioare (decembrie 2017), Petrecere în livadă (ianuarie 2019) și Poveste de sertar. Ce poți face cu un Curcubeu (iunie 2019). Acestea din urmă sunt puse în scenă, periodic,  în interpretarea copiilor de la diferite cluburi de teatru pentru copii. În decembrie 2018, în cadrul proiectului  „Centrul Daniel 25 ani”, piesa Verde ca Pepenele și cele șapte mioare s-a bucurat și de punerea în scenă, la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, printr-un spectacol în patru reprezentații având în distribuție actori profesioniști ai teatrului băcăuan și tineri din trupa de teatru pentru liceeni A.C.T Bacău.

Colecția Cărțile Mădălinei este susținută de Colorex Paints din Iași.

Scriu și desenez pentru a mă vindeca. Și intuiesc că literatura pentru copii este, de fapt, mai mult decât o bucurie pentru cititorul de toate vârstele, o terapie pentru scriitorul ei.”

One comment on “Mădălina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *