Mirela Vișan

Mirela VIȘAN (n. 26 aprilie 1976, Turnu-Măgurele) a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din București, masteratul de Teoria Literaturii și este studentă, în prezent, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, anul II, în cadrul aceleiași universități.

Este redactor la revista de cultură Observator cultural și profesor de limba și literatura română la Institutul Oncologic din București, în cadrul Școlii de Spital.

Face voluntariat de mai bine de șapte ani la Institutul Oncologic, pe secția de oncopediatrie, unde a cunoscut-o, în urmă cu doi ani de zile, pe Cristina Georgiana Joița, foarte tânăra și talentata ilustratoare a acestei cărți.

În 2018 a publicat o carte despre copiii pe care i-a întâlnit la spital în acești ani, scrisă în amintirea lor și dedicată familiilor acestora, intitulată La copii. Cartea s-a tipărit cu sprijinul SmartPoint Consulting SRL, iar designul a fost realizat de către Dragoș Tudor.

Poezii cuibărite în mâna dreaptă (Casa de pariuri literare, 2019) este titlul primului volum de poezii scrise de-a lungul unui an de zile, începând cu 18 mai 2018.

Cartea este dedicată tuturor copiilor pe care i-a cunoscut în acești ani la Institutul Oncologic, Spitalul Fundeni și Spitalul ,,Marie Curie” din București.

Cristina Georgiana JOIȚA (n. 2 aprilie 2003, București) scrie ea însăși poezii, pictează, iar cum apare într-o ipostază inedită, de ilustratoare, câteva dintre minunatele ei desene însoțind acest volum de poezii.

Cristina Georgiana are 16 ani și locuiește în prezent în orașul Ovidiu, județul Constanța. În afara faptului că scrie poezii și pictează, este pasionată de make-up, iar personajele ei literare preferate sunt Holden Caulfield și Micul prinț.

De curând, cîteva dintre poeziile și picturile ei au apărut în revista Observator cultural. De altfel, Cristina Georgiana vrea să țină un blog și se pregătește să publice o carte cu toate poeziile și desenele ei.

Dacă cineva i-ar cere să spună ceva despre sine, ea s-ar descrie astfel: ,,Sunt un om oarecare, la fel ca toți ceilalți, am multe visuri, sunt cu capul în nori, mă consider o persoană înțelegătoare, încerc să mă reinventez în fiecare zi și vreau să fiu o persoană din ce în ce mai bună”.