Despre editură

Casa de Pariuri Literare este un proiect editorial independent iniţiat în august 2010, primul titlu fiind reeditarea volumului de poezie Spitalul manechinelor al Norei Iuga. Susţinută din pasiune şi nu din raţiuni economice, întreţinută din resurse financiare proprii sau cu sprijinul autorilor şi prin efort consecvent, Editura Casa de pariuri literare îşi propune a fi o cale de impulsionare a literaturii române, potrivit sloganului: „Literatura română scrie pe mine!“. După cum îi arată şi numele, pariul propus este ca regulile specifice lumii literare să fie respectate fără încrâncenare şi cu sensuri bine delimitate. Casa de pariuri literare vine din experienţa underground, bifează etapele caracteristice unei dezvoltări echilibrate şi pune accent pe calitate şi competiţie.

  • Titlul de Cea mai profi nouă editură la premiile revistei Tiuk! pentru anul cultural 2010.
  • În 2012 a fost distinsă cu Premiul special al juriului la categoria „Best New Entry”/Editură la Gala industriei de carte din România.

 


2010 a însemnat, last but not least, lansarea unei noi edituri literare, Casa de pariuri literare (iniţiată de un cristian şi Victor Jalbă-Şoimaru), o apariţie remarcabilă şi curajoasă într-un peisaj literar (încă)marcat de criză, dar mai ales de dominaţia cîtorva mari edituri.

Adina Dinițoiu – Mică privire asupra peisajului literar din 2010, în nr. 558 din Observator cultural


Un aer proaspăt a respirat anul trecut literatura tânara prin apariția editurii Casa de Pariuri Literare a lui un cristian. O editură mică, fără resurse, dar care promite joace un rol de avangardă în noua poezie, așa cum o făcuse Vinea la începuturile ei. Pe lângă preocupările scriitoricești, un cristian e un prieten devotat al tinerei generații, dar și un manager priceput și sensibil, preocupat -i înțeleagă din interior căutările. Contactul direct cu scriitorii – pierdut inevitabil de gestionarii marilor edituri – e un atu principal pentru identificarea zonelor experimentale și exotice ale literaturii recente.

Alex Goldiș în Cultura

ECHIPA CDPL

Cristian Cosma
Editor
Doina Ioanid
Redactor de carte
Tudor Bogdan Alexandru Producție
Francisc Baja
Grafică pentru copertă
Maria Petricu
PR
Paul Burcia
Multimedia