Cosmin Leucuța

S-a născut în data de 3 octombrie 1986, la Arad.

În anul 2009 a obținut o diplomă în drept, care acum adună praf pe undeva, nu știe nici el unde. Se vrea scriitor cu normă întreagă, iar în timpul liber lucrează la o multinațională.

A început să scrie povești la vârsta de 14 ani. Când avea 23 de ani a scris romanul „Laptele negru al mamei”, care este câștigătorul Concursului de Debut organizat de Editura Adenium în anul 2013.

Un alt roman de-al său – „Statele Unite ale lui Dumnezeu” – a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, ediția a VI-a (2013), organizat de Editura Humanitas.

În decembrie 2014 a fost cooptat în juriul concursului literar „Incubatorul de Condeie” și, pentru că a făcut treabă bună, din ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural „Semne Bune”, unde obișnuia să contribuie cu articole, recenzii și editoriale pe teme variate, dar de ceva vreme încoace n-o mai face pentru că e leneș.

În octombrie 2017, Editura Casa de Pariuri Literare i-a publicat o culegere de povestiri scurte intitulată „Numele altora – Povestiri (în principiu) scurte”.

În martie 2018, Editura POLIROM i-a publicat „Hoodoo”, un road-novel supranatural pentru care Gala Tinerilor Scriitori i-a decernat premiul „Tânărul Prozator al Anului 2018”.

Iar acum locuiește lângă Timișoara, împreună cu doi șproți și două pisici.


Afișez singurul rezultat