Alexandru Unguru

Actor, regizor, acting coach, emotional coach şi dramaturg.

După o lungă colaborare cu UNATC, ca student, masterand, cercetător, asistent şi doctorand, am creat o teză care mi‑a fundamentat cunoştinţele şi mi‑a adus titlul de doctor în arta actorului. Întâlnirile esenţiale cu David Esrig – pedagog şi regizor, Adriana Popovici – conducătoarea mea de doctorat, cu teatrul creat de Silviu Purcărete, Robert Wilson, Peter Brook, Andrei Șerban şi mai ales Lev Dodin, mi‑au luminat calea pe care păşesc în arta teatrului. Din anul 2014 am început să regizez şi să scriu piese de teatru pe care le‑am montat în spa­ţiile teatrului independent din Bucureşti. Până în prezent am creat spectacolele: ADD Libitum, Köln, Nenumitul Edi Cârlan, Declick, Ka‑chiiing!, Akasă, Doi şi un Tulnik şi De veghe în lanul de ocară. De asemenea am regizat spectacolele: K.rystal - după Fred Rohan Vargas, Plăcerile adulterului – de Valentin Krasnogorov – şi Casa Plină – de Estela Leñero.

Ca actor am colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, iar în prezent colabo­rez cu Teatrul Odeon în cadrul proiectului Clasic e Fantstic.

Am fost implicat în proiecte cinematografice de lung‑metraj precum: Minte‑mă frumos în Centrul Vechi (2016) în regia lui Iura Luncaşu, Kira Kiralina (2014) în regia lui Dan Piţa, Îngerul necesar (2007) în regia lui Gică Preda. Am fost implicat de ase­menea în proiecte de scurt‑metraj universitare şi profesioniste.

Susţin şi elaborez ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, activitate rezultată direct din experienţa pedago­gică din cadrul UNATC, dar şi din numeroasele ateliere de coaching la care am participat în ţară sau în străinătate – în Marea Britanie, Polonia, Italia, Danemarca, Spania, Azerbaijan, China, Franţa, Germania.

Până în momentul de faţă, am regizat două scurt metraje: Pescarul – 2016, care a participat la Festivalul Cinemaiubit 2017 şi Doamne ajută – 2019.

În anul 2019 scenariu de film The Reunion a obţinut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.

În anul 2017 am publicat volumul În căutarea rostului pierdut ce conţine teza de doctorat susţinută în domeniul Teatru.


https://www.youtube.com/watch?v=3tBRp4H2HhY


Afișez singurul rezultat