Elena Vlădăreanu

Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981, în Medgidia (Constanța). A absolvit Facultatea de Litere a Universității București și masteratul interdisciplinar Spectacol, Multimedia, Societate al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București. În prezent este doctorandă în studii culturale tot la CESI.

După debutul din 2002, cu volumul Pagini, a publicat mai multe volume de poezie, cel mai recent fiind Bani. Muncă. Timp liber (2017, Nemira). Volumul spațiu privat din 2009 a apărut în Italia, la Editura Pietre Vive, în traducerea lui Gabriele di Palma, și în 2018 în Bulgaria, la Editura Gutenberg, în traducerea Lorei Nenkovska.

În domeniul teatral, lucrează cu Robert Bălan, creând împreună mai multe proiecte atât pentru copii, cât și pentru adulți, cel mai recent fiind Secrete de familie, premiera a avut loc în noiembrie 2019. În decembrie 2018 a inițiat proiectul Premiile Sofia Nădejde, sub egida căruia se desfășoară Gala Premiilor Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei. Trăiește și lucrează în București.

Afișez singurul rezultat