Se încarcă...

Vernisajul expoziției de fotografie a fotografului Ion Cucu – Scriitori bucureșteni

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Pe 18 octombrie, de la ora 17:00, vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie a fotografului Ion Cucu – Scriitori bucureșteni. Venisajul va avea loc în holul Facultății de Litere București, iar expoziția va putea fi vizitată până pe 15 noiembrie, în limita programului de funcționare al Facultății de Litere, și integrată în Colocviul Aniversar Litere 160 (2-4 noiembrie).

Fotograful scriitorilor, cum a fost supranumit Ion Cucu, rămâne unul din martorii cheie ai unui sistem literar în care imaginea scriitorilor ajunsese să fie restricționată de regimul politic. Pasiunea pentru literatură și prietenia față de scriitori l-au făcut pe Ion Cucu să construiască, încet și singur, cu o tenacitate și o pasiune neobișnuite, o arhivă uriașă, care are în continuare multe necunoscute, mai ales în zona teatrului sau a artelor plastice, fotograful fiind un apropiat al tuturor mediilor artistice. În cazul literaturii, la care se oprește această retrospectivă, Cucu a surprins viața literară în toată complexitatea ei, cu momentele oficiale (Congrese, lansări, aniversări, ceremonii mai mari sau mai mici, de la primiri în Uniunea Scriitorilor până la lecturi în fabrici, în comune și sate), cu elementele definitorii ale breslei (Sala Oglinzilor din Casa Scriitorilor, redacțiile revistelor literare), într-o atmosferă sărbătorească (premii) sau chiar de final de drum (înmormântări). Cunoscut la un portretist excepțional, Cucu nu rămâne dator în niciun aspect al construcției (avem fotografii de grup de o căldură rar întâlnită, dar avem și clipe de viață extrem de naturale, secvențe ale creșterii și descreșterii breslei scriitoricești). E meritul artistului de a fi știut să se apropie fără emfază de lumea literară și să o surprindă în toată diversitatea ei.________________________________________________________________________

Intrarea la eveniment este gratuită, iar publicul prezent la vernisaj va primi gratuit și ziarul Brand Cultural de București.
________________________________________________________________________
Expoziția face parte din proiectul Brand Cultural de București Ediția a III-a, produs de Editura Casa de Pariuri Literare și co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București Acasă 2023. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Licee Partenere: Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”

Organizații Partenere: Librăria Cărturești, Teatrul Independent Apropo și Facultatea de Litere București

Echipa Proiectului: Paul Burcia, Oana Ninulescu, Șerban Pîrvu, Vlad, Rotaru, Beatrice Popescu, un cristian

Mai multe detalii despre evenimente, dar și despre activitatea editurii noastre și a partenerilor noștri, găsiți pe:Casa de pariuri literare – https://www.facebook.com/cdplit
Librăria Cărturești – https://www.facebook.com/Carturesti
Teatrul Apropo – https://www.facebook.com/TeatrulApropo
Facultatea de Litere din București – https://www.facebook.com/litere

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

has been added to your cart

View Cart
X